NUUS OM 14:00 UUR, 10 Januarie 2018

Written by on 10/01/2019

Nuus By Michelle Augus

 

POGING TOT KAPING EN AANRANDING

‘N Manenberg-pastoor het tot die redding gekom van ‘n Taxify-bestuurder wat glo deur sy passasiers aangeval en beroof is voordat hy ook  deur plaaslike inwoners aangeval word, het Noloyiso Rwexana, polisiewoordvoerder, bevestig. Die bestuurder, 28, wat in die hospitaal opgeneem is, het die passasiers in Mitchells Plain opgetel nadat hy deur sy aan boord e-hailing app ingeroep is. N saak van poging tot kaping is ondersoek en niemand is nog inhegtenis geneem nie.Die  landbestuurder van Taxify, Gareth Taylor, het gesê die maatskappy was nie bewus van die voorval nie, maar het sy hoë prioriteitspan aangestel om ondersoek intestel.

 

DIE NUWE KAAPSE SPOORHANDHAWINGSEENHEID

Sedert die ontplooiing van die spoorhandhawingseenheid in Kaapstad was daar geen brandstrydingsaanvalle op treine nie. In Oktober is honderd offisiere in die Kaapse spoornetwerk ontplooi. Voor die vestiging van die toegewyde eenheid het ‘n vlaag treinvure chaos veroorsaak op die netwerk. In die eerste twee maande is 36 arrestasies gemaak vir aanranding, dwelmbesit, roof, kwaadwillige beskadiging van eiendom en diefstal. Die eenheid het ook meer as 380 meter kabel en 800 kilogram spoorwegseinkabel gekonfiskeer. Siphesihle Dube, woordvoerder van die Wes-Kaapse Vervoer en Openbare Werke, sê die uitslae en inhegtenisnemings is getuig van die inisiatief se doeltreffendheid. Hy voeg by dat sy spoorbestuurstaakspan steeds maniere ondersoek om spoor vir die duisende pendelaars dramaties te verbeter.

 

SKOLE IN DIE WESKAAP

Die provinsiale onderwysdepartement het gister besluit om die Hoërskool Uitzig te sluit, aangesien dit twee jaar gelede struktureel onveilig verklaar is.Die Wes-Kaapse hooggeregshof het verlede jaar die departement se skuif gehandhaaf en bevind dat daar geen redelike vooruitsigte is dat ‘n ander hof ‘n ander uitkoms sal hê nie.Ten spyte van die Onderwysdepartement waarin redes uiteengesit word waarom die skool geslote moet bly, dring sommige leerders daarop aan om daar geleer te word.Die skoolbeheerliggaam eis nou dat die fasiliteit heropen word, in afwagting van die uitslag van sy Hooggeregshof-appèl.Die Wes-Kaapse minister van onderwys,Debbie Schäfer, sê egter dat die besluit met die beste belang van leerders in gedagte geneem is.

 

TERSIERE INRIGTINGS

Universiteit van Suid-Afrika (Unisa) sê dat dit nie die vermoë het om aan die vereistes van sommige studenteleiers te voldoen nie.Kampusse regoor die land bly vandag gesluit omdat studente protes oor kwessies insluitende toelatingsvereistes, studiemateriaal en die voortgesette onderrigprobleem.Die universiteits- en studenteleiers het vandeesweek gesprekke gehad wat geen resultate opgelewer het nie.Unisa-woordvoerder Martin Ramotshiiila sê hoewel sommige kampusse gesluit bly, is aanlynregistrasie oop.

 

VERDRINK ONGELUK

‘n Nege-en-twintigjarige man het by die Wolfgat-natuurreservaat aan die Valsbaai-kus in Kaapstad verdrink. ‘n Woordvoerder van die Nasionale Seereddingsinstituut, Craig Lambinon, sê die man het in die water ingegaan om ‘n 13-jarige meisie te help wat besig was om te verdrink. Volgens Lambinon het die man toe self in die moeilikheid beland. Lambinon sê lewensredders en nooddienswerkers het die man probeer red, maar hy is op die toneel dood verklaar. ‘n Man in sy dertigs het ook in die water ingegaan om hulle te probeer help, en het ook amper verdrink. Die 13-jarige meisie en die man in sy dertigs is hospitaal toe vervoer waar hulle in ‘n ernstig maar bestendige toestand is.

 

AANHOUDENDE VELD BRAND

 

Die brand wat op die berghange van Kogelbaai buite Kaapstad woed het na die opvangsgebied van die Steenbrasdam versprei. Die brand het op Nuwejaarsdag in Pringlebaai begin en verlede Sondag na Kogelbaai versprei. Tien wildsbokke moes weens beserings uitgesit word. Meer as agt-duisend hektaar veld het reeds afgebrand. Die brand hou in die stadium nie ‘n bedreiging vir eiendom in nie, maar die R 44 tussen Gordonsbaai en Rooi Els bly gesluit.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Zibonele FM

Zibonele FM

Current track
TITLE
ARTIST

Background
%d bloggers like this: