Nuus om 13:00, 11 Januarie 2019

Written by on 11/01/2019

Nuus by Michelle Augus

SKIETVOORVAL

Twee polisiebeamptes is gewond ná ‘n skietery in die Siyangena informele nedersetting in Philippi-Oos op die Kaapse Vlakte. Die beamptes is aangeval toe hulle reageer het op inligting van ‘n verdagte met ‘n onwettige vuurwapen in sy besit. Die verdagte het ná die aanval op die polisiebeamptes na bewering sy vriendin doodgeskiet waarna hy homself om die lewe gebring het. Die beseerde polisiebeamptes is in die hospitaal opgeneem. ‘n Saak van moord en poging tot moord word ondersoek.

BEKENSTELLING VAN JUNIOR DOKTERS

Die Wes-Kaap se departement van Gesondheid sal na verwagting vandag ‘n nuwe inname van junior dokters by die nuwe Somerset-hospitaal in Groenpunt verwelkom. Die 25 nuwe junior dokters is deel van net meer as 330 junior dokters wat vanjaar aan die provinsie toegewys is. Die provinsiale minister van Gesondheid, Nomafrench Mbombo, sê dié groep is bykomend tot die 167 wat reeds besig is met hul tweede gemeenskapsjaar. Mbombo sê die gesondheidstelsel is landwyd onder druk en haar departement sal sorg dat die junior dokters genoeg steun in die Wes-Kaap kry.

TOEKENNINGS AAN TOP MATRIKULANTE IN DIE WES-KAAP

Wes-Kaapse minister van onderwys, Debbie Schafer, het die klas 2018 toegejuig om akademies uit te presteer ten spyte van groot teenspoed. Schafer het gister skole en matrikulante erken vir uitstaande resultate tydens ‘n toekenningseremonie in Kaapstad. Benewens die erkenning van die top-leerder in die provinsie, het Schafer ook graad 12-leerders geprys wat uit mishandelde en gewelddadige agtergronde of uit moeilike gebiede kom.

INHEGTENISNEMING VAN MARIENE STROPERS

Die Stad Kaapstad se mariene wetstoepassingseenheid het die afgelope drie maande talle stropende verdagtes agter tralies geplaas.Die eenheid het gister ses mense in die Kalkbaai-gebied gearresteer. Die mans het meer as 230 limpets, 42 periwinkels en 590 swartmossels by hulle gehad.Sedert Oktober is 26 inhegtenisnemings gemaak en duisende abalone en limpets, onder meer seediere, is in beslag geneem. Die eenheid patrolleer 300 kilometer kuslyn.Die stad sê vroeër vandeesweek het beamptes ‘n Manenbergman gearresteer wat 925 maagdinkies in die Kalkbaai gebied gepos het.En op Sondag het stropers in die Melkbos-omgewing een van hul medepligtiges in die steek gelaat. Die man is in hegtenis geneem met tientalle perlemoen terwyl die ander gevlug het.

DIE BRAND WAT NOGSTEEKS WOED

Die brand in Kogelbaai naby Kaapstad wat sedert Sondag woed is onder beheer gebring. Die brand het op Nuwejaar in Bettiesbaai begin en in die rigting van Kogelbaai beweeg. Meer as agtduisend hektaar plantegroei is in die brand vernietig. ‘n Woordvoerder van die brandweer in Kaapstad, Theo Layne, sê die R44 tussen Gordonsbaai en Rooiels is steeds vir verkeer gesluit.

HELP VIR DIE SLAGOFFERS VAN VERWOESTENDE BRAND

Die Morawiese Kerk van Suider-Afrika het ‘n beroep gedoen op meer hulpverleningshulp om slagoffers van die onlangse brandramp in die Cederberg-dorp in die Wes-Kaap te help. 53 huise is meer as ‘n week gelede in die brand vernietig en het 200 mense haweloos gelaat. Rampkoordineerder, Wilfred Solomons-Johannes, sê ‘n behoeftebepaling is gedoen en planne is aan die gang om die stad se voortgesette funksionering te verseker. Maar hy sê baie inwoners het die meeste van hul besittings in die vuur verloor en benodig dringende voedselvoorrade, eetgerei, klere, stoorgeriewe en sanitêre items. Finansiële skenkings kan ook gemaak word by die Standard Bank-rekening van die plaaslike kerk.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Zibonele FM

Zibonele FM

Current track
TITLE
ARTIST

Background
%d bloggers like this: