Nuus @ 15:00, 14 Januarie 2018

Written by on 14/01/2019

Nuus by Michelle Augus

DIE REDDING 

‘N Klein wildsbokkie wat  verbrand is in die Bettysbaai-brande in die Overberg, herstel goed by ‘n dierekliniek in Somerset-Wes. Die Grysbok, wat Vrydagaand deur brandweermanne gevind is, is deur paramedici na veeartse op diens geneem. Dr Ingrid de Wet van Ebervet Country Animal Clinic sê Bambi was dehidreer en in baie pyn met brandwonde op sy ore, neus en hoewe. Sy sê hy maak ‘n merkwaardige herstel.

TERSELFDE TYD….

Weerstoestande in die Overstrandgebied in die Wes-Kaap het in so ‘n mate verbeter dat brandbestryders hoop om die die oorblywende brande spoedig te blus. Groot groepe brandbestryders spook sedert 1 Januarie om brande wat by Bettiesbaai uitgebreek het, onder bedwang te bring. Die brandweerhoof van die Overstrand-munisipaliteit, Lester Smith, sê by Franskraal smeul een van die brande nog, terwyl die brand by Bettiesbaai geblus is.

HOF UITSTELLING

Die saak teen die man wat daarvan beskuldig word dat hy ‘n brand in die Overstrand begin het, is tot later hierdie maand uitgestel vir ‘n formele borgtogaansoek.Shelton April het gister sy tweede verskyning in die landdroshof in Caledon gemaak.Die dodelike vuur word vermoedelik veroorsaak deur ‘n flare wat op Nuwejaarsavond geskiet is.’N Vrou in Pringlebaai het gesterf uit rook-inaseming en verskeie huise is vernietig.

ESKOM SITTING

Eskom se hoof finansiële beampte, Calib Cassim, sê dalende munisipale, mynbou- en nywerheidsverbruik, is een van die redes waarom dit ‘n rentekoersverhoging vra. Cassim bied namens die kragverskaffer by die reguleerder, NERSA se openbare verhore in Kaapstad aan, waar hy die volgende drie jaar ‘n verhoging van 15% per jaar sal vra. Eskom het vroeër aangedui dat ‘n leningooreenkoms van R1,5 miljard wat met die Franse Ontwikkelingsagentskap onderteken is, sy balansstaat nie aansienlik sal verbeter nie, aangesien dit R419 miljard se skuld is.

DIE UITSAAING VAN DIE VERKIESING

Die SAUK sê dit is daartoe verbind om vanjaar se algemene verkiesing te dek. Die openbare uitsaaier het op berigte gereageer dat sy nuusdepartement nie ‘n begroting het om die 6de algemene verkiesing te dek nie. Verlede jaar het die SAUK-raad aan die parlement gesê dat indien geen drastiese optrede geneem word nie, die uitsaaier in Maart in die donker sal beland wanneer werknemers waarskynlik nie hul salarisse sal betaal nie. Woordvoerder Neo Momodu sê die organisasie is onwrikbaar in sy verbintenis om verkiesingsdekking te verseker.

DIE PRESIDENT SE BESIGHEIDS REIS

Pres. Cyril Ramaphosa reis vandag na Mosambiek, waar hy bilaterale gesprekke met sy eweknie Filipe Nyusi sal hou.Daar is kommer oor die verhoudings tussen die twee lande na aanleiding van die arrestasie van Mosambiek se voormalige minister van finansies, Manuel Chang, verlede jaar by OR Tambo International.Die Presidensie sê dat Suid-Afrika en Mosambiek goeie ekonomiese, politieke en kulturele verhoudings geniet wat dateer uit apartheidsjare.Ministers Nosiviwe Mapisa-Nqakula, Bheki Cele en Dipuo Letsatsi-Duba reis saam met die president.Chang sal Vrydag terugkeer in ‘n Johannesburgse hof vir sy borgtogaansoek.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Zibonele FM

Zibonele FM

Current track
TITLE
ARTIST

Background
%d bloggers like this: