Afrikaans Nuus @14:00, 17 Januarie 2019

Written by on 17/01/2019

VERMISTE MEISIE

Daar is nog steeds geen teken van ‘n vermiste Delft-meisie, Linathi Tishala nie.Die Nege jarige Titshala is laas op 16 Desember gesien, maar dae van soektog het nog niks verandering in die ondersoek gebring nie.Die Delft-gemeenskap poliseeringforum neem ook deel in die soektog.Candice Van der Rheede,van die Wes-Kaapse Ontbrekende Persone-eenheid, sê onderhoude wat met familielede en bure gevoer was, nie ooreen stem nie.

ONDERWYS 

Die hoërskool Uitsig naby Elsiesrivier in Kaapstad gaan vir eers oop bly. Die Hooggeregshof in Kaapstad het ‘n tussentydse bevel toegestaan wat bepaal dat die vervalle skool oop moet bly hangende ‘n besluit van die Appèlhof. Die hof het aanvanklik beslis ten gunste van die Wes-Kaapse Onderwysdepartement dat die skool weens veiligheidsredes gesluit moet word. Die departement het aangevoer dat die gebou vervalle is en infrastruktuur geplunder is. Lede van die gemeenskap en Cosatu het betoog dat die skool moet oop bly om plaaslike gemeenskappe by te staan. Van die leerders kom uit bendegebiede.

DIE PLAASINGS PROSES

Verskeie skole in die Wes-Kaap sukkel met oorbevolking net twee weke in die nuwe akademiese jaar. Die provinsiale onderwysdepartement sê om by te hou met nuwe leerder aankomste, is elke jaar ‘n uitdaging in arm gemeenskappe. ‘N Finale telling van leerders wat steeds plasing benodig, sal volgende week vrygestel word. Honderde kinders word in ‘n gemeenskapsaal in een van die ergste geaffekteerde gemeenskappe by Mfuleni buite Kaapstad gehuisves. Gemeenskapsleier en ouer Sipho Delani sê sommige van die kinders het saam met hul ouers uit die Oos-Kaap verhuis, en ander kom van omliggende gemeenskappe. Hy sê die provinsiale onderwysdepartement het nie sy beloftes nagekom om nuwe skole in die gebied te bou nie.

NUWE ONTWIKKELING

‘N Nuwe multi-biljoen rand-ontwikkeling is daarop gemik om ‘n voormalige hospitaalpersele in Pinelands in Kaapstad in ‘n moderne behuisings- en sake-hub te transformeer. Die 3-miljard rand Conradie Better Living Model sal ‘n mengsel van gesubsidieerde en ongesubsidieerde huise, ‘n winkelsentrum en skole insluit. Dit is daarop gerig om die kwessie van ongelykheid aan te spreek en om integrasie in die Moederstad te bevorder.

TUSSEN VERKIESING 

Die DA het Wyk 31 in die Kaapstad Metro in gister se tussenverkiesing behou. Die wyk was vakant nadat die raadslid bedank het. Die DA se kandidaat, Jonathan Cupdio, het meer as 80-persent van die stemme ontvang. Die ANC het intussen Wyk 101 in Kraaifontein behou. Die wyk was vakant na die dood van ‘n raadslid. Luyanda Maxwell Mbhele van die ANC het meer as 85-persent van die stemme ontvang. Wyk Vyf in die Bergrivier-munisipaliteit aan die Weskus is ook deur die DA gewen. Die wyk was vakant nadat ‘n ANC-raadslid uit die party geskors is.

WATERKRIESIS

Nog ‘n munisipaliteit in die Wes-Kaap vloei vinnig uit water. Die Kannaland Munisipaliteit in die Klein Karoo is die jongste om ‘n beroep op waterskenkings vir inwoners te maak. Humanitaire organisasie, Gift of the Givers, het 50.000 liter gebottelde water geskenk.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Zibonele FM

Zibonele FM

Current track
TITLE
ARTIST

Background
%d bloggers like this: