Afrikaans nuus, 18 February 2019

Written by on 18/02/2019

NUUS by Michelle Augus

NOG N BRAND

‘N Brand by Remhoogte in Stellenbosch, wat 87 hektaar fynbos en ‘n groot deel van die bos vernietig het, is onderbeheer gebring. Woordvoerder van die Kaapse Wynland Distriksmunisipaliteit, Jo-Anne Otto, sê die brand het gistermiddag begin en as gevolg van die baie droë toestande het dit vinnig versprei. Dit het ook sommige wingerde verwoes. Lugbronne is ontplooi en meer as vyftig brandweermanne en spanne het dwarsdeur die nag gewerk. Otto sê brandweermanne sal voortgaan met die opbou van bedrywighede en die voorval-bevelspan is op hoë waarskuwing vir moontlike ontvlamings weens die hoë temperature en winderige toestande wat vandag verwag word.

 

DWELM SAAK

Die polisie in die Suid-Kaap het vier verdagtes in hegtenis geneem na bewering in verband met die onwettige dwelmhandel in George. Polisiewoordvoerder, FC van Wyk, sê minstens twee van hulle word as hoof Kingpins in die distrik beskou. Hy sê intelligensie-gedrewe bedrywighede in die Conville-gebied, het gelei tot die inhegtenisneming van ‘n 32-jarige vrou en drie mans. Die polisie het Mandrax en Tik gekonfiskeer, ter waarde van ongeveer ses duisend rand en ‘n duisend rand in kontant. ‘N Ongelisensieerde vuurwapen met vyf lewendige rondtes ammunisie sowel as twee replika vuurwapens is ook in beslag geneem. Die verdagtes het ses aanklagte van dwelmshandel teen hulle.

 

SEE REDDING

Die Nasionale Seereddingsinstituut het die afgelope naweek drie internasionale toeriste van verdrinking gered. ‘n Woordvoerder van die NSRI, Craig Lambinon, het gister twee Skotse vroue in Stilbaai gered wat deur ‘n sterk stroom meegesleur is. Een van vroue is vir waarneming in die hospitaal opgeneem. In ‘n voorval in Plettenbergbaai het ‘n 61-jarige vrou van Duitsland vermoedelik haar heup in sterk branders gebreek toe sy in die Robberg-natuurreservaat gaan swem het.

OPTOG NUUS

Cosatu in die Wes-Kaap sê hy is gereed vir môre se staking oor werkverliese in die provinsie. ‘n Optog sal op die vooraand van die Begrotingsrede na die Parlement gehou word. Cosatu het ook ‘n beroep gedoen dat verkoopsbelasting geskrap word. Verskeie vakbondlede van die onderwysersvakbond, Sadou, die polisie- en gevangenesvakbond, Popcru, en die Klere- en Tekstielwerkersvakbond word by die optog verwag. Cosatu se provinsiale sekretaris, Malvern de Bruyn…

 

POLITIEKE NUUS

Patricia de Lille sê sy sal vier lede van die DA met ‘n dagvaarding dien. Sy gaan voort met die stryd om haar naam van beweerde korrupsie te verwyder.De Lille het die verklaring gemaak terwyl sy die naweek aan die toeskouers van haar nuutgevormde party,GOOD,in Kaapstad aangespreek het.Haar regsaksie is in verband met ‘n valse ouditeur-generaal se verslag oor MyCiTi-busaanbiedings waarin sy betrokke was toe sy burgemeester van Kaapstad was.De Lille sê sy sal die stryd voortduur om haar naam skoon te maak.

 

HOF SAAK

Veroordelingsverrigtinge in die verhoor van veroordeelde vroumoordenaar Jason Rohde hervat vandag in die Wes-Kaapse hooggeregshof. November is Rohde skuldig bevind aan die moord van sy vrou, Susan Rohde, by die Spier Wynlandgoed in Julie 2016.In haar uitspraak het regter Gayaat Salie-Hlophe beslis dat Rohde gesukkel het met sy verhaal van hoe sy vrou gesterf het omdat dit onwaar was.Sy het hom skuldig bevind aan sy vrou se moord en om die einde van geregtigheid te belemmer.Voordat verrigtinge tot vandag uitgestel was, was Rohde se oudste dogter, Kathryn, bedoel om te getuig vir versagting van vonnisoplegging. Maar sy het haar gedagte verander. Die hof het beslis dat terwyl haar getuienis gepubliseer kon word, sy nie verfilm kon word nie.Sy drie kinders het ‘n beroep op die hof gedoen vir versagtig.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Zibonele FM

Zibonele FM

Current track
TITLE
ARTIST

Background
%d bloggers like this: